اول بودن در گوگل آرزوی مدیران کسبوکار اینترنتی است. دستیابی به رتبههای اول گوگل، به این معنی است که موتور جستجوی گوگل، کاربران اینترنت را به سمت وبسایت شما هدایت میکند.
مثالی که میتوان از آن استفاده کرد، مسابقه آشپزی است. برای اول شدن، باید هم غذای خوشمزهای بپزید و هم آشپزخانه خود را تمیز نگهدارید تا شرکتکنندگان به سمت میز شما آمده و از غذای شما بخورند. در این مسابقه، گوگل نقش داور مسابقه را دارد، داور قبل از تماشاگران، از غذاها چشیده و خوب و بد را تشخیص داده است. این داور است که به تماشاگران پیشنهاد میدهد که از کدام غذا بچشند. بدیهی است که وجود شرکتکنندگان بیشتر، به امتیاز بیشتر و برنده شدن میانجامد.
از مثال مسابقه آشپزی فاصله میگیریم.
گفتیم مهمترین سؤال وب مستران این است که چگونه در صفحه اول گوگل باشیم؟
خبر خوب این است که دست یافتن به رتبههای اول گوگل، کار چندان سختی نیست.
وبسایتهایی که در جایگاه اول گوگل قرار دارند، 80 درصد بازدید خود را از گوگل به دست میآورند، بدون اینکه هزینهای برای تبلیغات یا روشهای دیگر ایجاد ترافیک پرداخت کنند؛ آیا شما هم دوست دارید که این موضوع را تجربه کنید و از بازدیدکنندههایی که از گوگل به وبسایتتان میآیند لذت ببرید؟
در این مقاله میخواهیم در مورد روشها و شیوههایی که برای اول بودن در گوگل وجود دارند، توضیحاتی به شما ارائه کنیم، همچنین از اهمیت محتوای اصیل و جذاب برای وبسایت برای شما صحبت خواهیم کرد.
با ما در این مقالهی جذاب و کاربردی همراه باشید.
رتبههای بالای گوگل،از رؤیا تا واقعیت
برای اینکه گوگل شما را به کاربران اینترنت پیشنهاد دهد باید سایت خود را بهبود ببخشید. یعنی به صورتی درآورید که موردپسند گوگل واقع شود. به این کار بهینهسازی میگویند.
پس یاد گرفتیم که وبسایت و محتوای وبسایت خود را برای نمایش در موتورهای جستجو بهینهسازی (SEO) کنید. بهینهسازی سایت از تغییر کد نویسی قالب یک سایت تا تولید محتوای منظم میتواند باشد.
نکته: بهینهسازی، امری زمانبر است و رتبه یک سایت را نمیتوان در طول یکشب، به صفحه اول گوگل رساند. بسیاری از سئو کارها با وعده سئو تضمینی سایت، در کوتاهترین زمان و یا صفحه اول گوگل با دریافت مبالغ کلان بسیاری را فریب دادهاند، آنها با تکنیکهای سیاه سئو مانند خرید بک لینک و … سایت مورد نظر را در صفحه اول گوگل بالا می آورند؛ اما پس از مدت کوتاهی، گوگل متوجه میشود و سایت آنها را جریمه میکند. حتی گاهی ممکن است آنها را برای همیشه از لیست موتور جستجو گوگل حذف کند که این عمل خسارات جبران ناپذیری به بار میآورد. اگر بهینه سازی و سئو بر اساس اصول فنی صورت گیرد که فرآیندی زمانبر است، میتوان آن را “سئو تضمینی” نام برد، اما اگر منظور از سئو تضمینی دست یافتن به صفحه اول گوگل در مدت اندکی است بدانید که این عمل رویایی بیش نیست.
بهینهسازی داخلی و خارجی
بهینهسازی وبسایت به دو صورت داخلی و خارجی انجام میشود که بهینهسازی داخلی، مربوط به مطالب و صفحات وبسایت خودتان است و بهینهسازی خارجی هم مربوط به تبلیغات و فعالیتهای اجتماعی و… است.
بهینهسازی داخلی:
مهمترین بخش بهینهسازی، بهینهسازی داخلی وبسایت شما است و این کار مؤثرترین کار در دست یافتن به رتبههای اول گوگل است.
برای بهینهسازی داخلی وبسایت، نیاز است که صفحات وبسایت و کد نویسی آن، بهدرستی انجامشده و بهینه باشند؛
مهمترین بخش بهینهسازی داخلی وبسایت، محتوا و مقالات است، این مقالات هستند که باعث میشود وبسایت و کسبوکار شما پیشرفت کند و به رتبههای بالا در گوگل دست یابد.
بگذارید برایتان مثالی را تعریف کنم تا بهتر منظورم را متوجه شوید:
فرض کنید شما میخواهید وبسایت خودتان را برای یک کلمهی پررقابت، بهینهسازی کنید، همانطور که گفتم، در بهینهسازی داخلی وبسایت، عواملی مانند صفحات، مطالب و کد نویسی وبسایت باید بهینه باشند، خب تقریباً تمامی افراد این موضوع را میدانند و البته اکثر قالبها و کد نویسیهای وبسایت در حالت بهینه قرار دارند.
پس شما در این مرحله تقریباً با رقیبان خود برابر هستید و نمیتوانید رقابت خاصی، در این زمینه داشته باشید.
اما رقابت اصلی شما با رقیبان، در بحث محتوا خواهد بود. وبسایتی برنده است و در جایگاه اول گوگل قرار میگیرد که محتوایی اصیل، کاربردی و مفید برای مخاطبین تولید کرده باشد.
پس تنها سلاحی که شما برای رقابت با رقیبان خود در دست دارید، محتوای وبسایت شما خواهد بود.
نکات عملی برای تولید محتوا
همین حالا کاغذ و قلم بردارید و برای انجام این ده نکته برنامهریزی کنید. با رعایت این ده نکته، محتوای سایت شما باکیفیت و بهینهسازی شده است.
- مطالب و محتوای وبسایت شما باید با زمینۀ فعالیت شما مرتبط باشند.
- قدرت انتقال از طریق عکس چندین برابر قدرت انتقال از طریق متن است. به همین دلیل، در مطالب سایت خود، حتماً از محتوای تصویری و ویدئویی نیز استفاده کنید.
- روزآمد کنید. وبسایت خود را تا جایی که میتوانید بهروزرسانی کنید. بهروزرسانی مداوم و منظم باعث میشود که گوگل شما را به عنوان یک منبع موثق شناسایی کند.
- هدف خود را ارزشمندتر کنید. تلاشتان برای کمک کردن به کاربران باشد، نه فقط رتبه اول به دست آوردن! سعی کنید مطالب شما برای کاربرانتان ارزشمند و مفید باشد. برای انسانها تولید محتوا کنید، نه جناب گوگل! تولید محتوا کار زمانبری است. حتماً زمان کافی را به تولید محتوا اختصاص دهید. هر چقدر مطالبتان کاربردیتر، علمیتر و کاملتر باشند برای سایت شما بهتر است.
- کپی ممنوع! مطالب موجود در سایتهای دیگران را کپی نکنید. الگوریتمهای گوگل بهقدری هوشمند شدهاند که میتوانند کوچکترین تغییرات را نیز شناسایی کنند. نتیجه کپی کردن از سایتهای دیگران، کاهش رتبه سایت شما است. پس بهتر است به فکر تولید محتوای مبتکرانه خود باشید.
- اگر مطالب شما، غیر کپی و کاربردی باشد، میتوانید به راحتی لینک سازی کنید. هیچ چیزی بهتر از دریافت یک لینک طبیعی بهواسطۀ یک محتوا نیست!
- کامل بنویسید. مقالههای سایت را به بیش از 1500 کلمه برسانید. هر چه مطالب ارائهشده توسط شما کاملتر و جامعتر باشد، رتبه بهتری در موتورهای جستجوگر خواهید گرفت.
- از خودتان بپرسید که چه میزان از مخاطبان خود و دغدغههایشان آگاهی دارید. مهمترین نکتهای که در تولید محتوا باید به آن دقت کنید، این است که باید توجه کنید مخاطبان شما به چه چیزهایی نیاز دارند و به چه محتوایی علاقهمند هستند.
دو نکته مهم در تولید محتوا
حالا بهتر است کمی در مورد محتوا صحبت کنیم و ببینیم که محتوای مناسب باید چه ویژگیهایی داشته باشد، و اصلاً چه محتوایی میتواند شما را به جایگاههای بالای گوگل برساند.
مورد دوم در تولید محتوا، این است که باید سعی کنید محتوای خود را کاملاً اصیل و اختصاصی تولید کنید.
منظور من از اصیل و اختصاصی بودن محتوا، این نیست که محتوای جدیدی خلق کنید، بلکه شما باید با تحقیق و کاوش در منابع معتبر، سعی کنید محتوای مناسبی استخراج کرده و آن را بهصورت اختصاصی ویرایش و بازنویسی کنید. با این کار شما میتوانید بهراحتی محتوایی جدید و جذاب برای وبسایت خود آماده کنید.
بعدازاینکه محتوای خود را آماده کردید، باید تصمیم بگیرید که میخواهید این محتوا را با چه فرمتی ارائه کنید.
انتخاب فرمت محتوا:
مرحله بعدی، پس از آمادهسازی محتوا، شکل دادن آن به فرمت دلخواه است.
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردم، باید ببینید مخاطبان شما، بیشتر طرفدار چه فرمتی از محتوا هستند.
یکی از فرمتهایی که اکثر افراد به آن علاقهمند هستند، ویدئو است و البته باید بگویم که محتوای ویدئویی، بسیار موردعلاقهی گوگل است و وبسایتهایی که به همراه محتوای متنی خود ویدئو قرار میدهند، زودتر میتوانند به جایگاههای اول گوگل دست پیدا کنند.
تا اینجا یاد گرفتهاید که باید مخاطبان خود را بشناسید و ببینید که چه محتوایی موردعلاقهی آنها است، و در مرحلهی بعد گفتم که چطور میتوانید یک محتوای اصیل و جذاب برای وبسایت خود تولید کنید و همچنین قرار شد محتوای خود را به فرمتی که موردنظرتان است تبدیل کنید.
خدا قوت، محتوای شما آماده است، حالا میتوانید با بهینهسازی محتوایی که تولید کردهاید، با رقیبانتان به رقابت بپردازید و به جایگاههای اول گوگل دست پیدا کنید.
در مورد تولید محتوا و اهمیت آن برایتان توضیح دادیم، اما موردی که به آن اشارهای نکردیم و لازم است که بدانید، این است که تولید محتوا باید بهصورت منظم و با تداوم انجام شود.
شما باید همیشه در حال تولید محتوا یا بهبود محتوای موجود در وبسایت خود باشید تا بتوانید به کمک این روش، همواره به رقابت خود ادامه دهید و در جایگاه اول گوگل، ماندگار باشید.
اشتباه نکنید!
اشتباهی که خیلی از صاحبان کسبوکارهای اینترنتی انجام میدهند، این است که بعد از رسیدن به جایگاه اول گوگل، تولید محتوا را متوقف میکنند و پیش خودشان خیال میکنند که دیگر از این جایگاه تکان نمیخورند! نتیجه این تفکر آن است که بعد از مدتی سقوط شدیدی خواهند داشت.
اشتباه نکنید و بدانید که بهینهسازی وبسایت و تولید محتوا برای وبسایت، باید بهصورت مداوم و منظم انجام شود.
خیلی از وبسایتها برای تولید محتوای مناسب و جذاب، مشکل دارند و نمیتوانند محتوای مناسبی را تولید کنند، یا اصلاً وقت ندارند که برای وبسایت خود محتوا تولید کنند.
برای این وبسایتهای، بهترین روش برونسپاری تولید محتوا است و البته وبسایتها و افراد متخصصی در این زمینه وجود دارند که میتوانند کمک زیادی به این وبسایتها نمایند. اگر شما هم جزو چنین افرادی هستید که وقت نمیکنید محتوای مورد نیاز وبسایت خود را تولید کنید، یا اینکه نمیدانید چطور باید محتوای جذاب و اصیلی برای وبسایت خود داشته باشید، پیشنهاد میکنم همین حالا نسبت به برونسپاری تولید محتوای وبسایت خود اقدام کنید و وارد چرخهی رقابت برای دستیابی به رتبههای بالای گوگل شوید.
در مقالههای بعدی در مورد برونسپاری محتوا صحبت خواهیم کرد.