افراد همواره به انسانهای باسواد حس خوبی داشتهاند. مشکلاتشان را پیش ریشسفیدها میبردند و به مراجع علم و دین رجوع میکردند.
تابهحال شده که در مدرسه یا دانشگاه، میزان سواد و دانش یک استاد، نظر شمارا جلب کند و آنقدر شیفتهٔ آن شخص شوید که برای رفتن سرکلاسش ذوق داشته باشید و آن کلاس برایتان خستهکننده نباشد؟
به نظرتان دلیل اینکه حرفهای استاد اصلاً برایتان خستهکننده نیست و برای رفتن سر کلاس او لحظهشماری میکنید چیست؟
همهٔ ما اساتید و معلمانی که علم و دانش زیادی دارند. آموزگارانی که به خاطر تسلط زیادشان به دروس بااعتبار هستند. ما این معلمان را دوست داریم و هرگز از شیوهٔ درس دادن آنها خسته نمیشویم؛ بلکه آنها را منبع معتبر درسهایمان میدانیم.
این مثال را برای این به شما گفتم که متوجه شوید تا چه اندازه اعتبار علمی بر اعتبار شخصی و اعتبار کسبوکار افراد تأثیر میگذارد.
در این مقاله، میخواهیم درباره این موضوع با شما صحبت کنیم که «چگونه میتوان با وبسایتمان، منبعی برای رشته کاری خودمان باشیم؟»
نکات گفتهشده در این مقاله را به کاربندید تا بتوانید بین مخاطبین و کاربران خود، معتبر و معتمد شوید.
اولین قانون برای اینکه بتوانید با وبسایتتان منبعی معتبر برای رشته کاری خودتان باشید، داشتن علم و دانش کافی در رشته کاریتان است. باید کامل به رشتهٔ خود تسلط داشته باشید. از موضوعات و فناوریهای تازه به میدان آمده غفلت نکنید. وبسایتهای مرجع، مجلات تخصصی، منابع علمی و… به شما کمک میکند تا بهروز باشید.
دومین قانونی که در این مورد خیلی مهم و ضروری است، تولید مقالات و آموزشهای مرتبط با کسبوکارتان است. بهاینترتیب، شما میتوانید به بازدیدکنندگان سایت خودتان و افرادی که به سایتتان مراجعه میکنند، ثابت کنید که انتخاب اشتباهی نکردهاند و شما همان فرد متخصصی هستید که به دنبالش میگشتند.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که مقالات و محتوای وبسایت شما باید کاملاً اختصاصی و اصیل باشند و خودتان آنها را نوشته باشید. اگر مقالات خود را از جاهای دیگری برداشته باشید و یا آنها را کپی کرده باشید، کاربران بهراحتی این موضوع را تشخیص داده و به تخصص شما شک میکنند؛ بنابراین نمیتوانید منبع معتبری برای رشته کاری خودتان بهحساب آیید.
برای نوشتن مقالات اصیل چه باید کرد؟
برای تولید مقالات اصیل و اختصاصی، چندین راه برای شما وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
1- کمک گرفتن از کتابها و منابع معتبر رشته خودتان:
برای تولید مقالات اختصاصی و اصیل، میتوانید از کتابها، مجلات و منابع معتبری که برای رشته کاری شما وجود دارد کمک بگیرید و مطالب موجود در آنها را بازنویسی کرده و در وبسایت قرار دهید، البته باید به این نکته توجه کنید که مقالهٔ نوشتهشده توسط شما کاملاً باید با مطلبی که در کتابها و سایر منابع نوشتهشده متفاوت باشد و خودتان آن را به سبک خاصی بازنویسی کنید.
معایب این روش: این راه برای مدتی میتواند محتوای وبسایت شمارا تهیه کند، اما روزی منابع شما تمام خواهند شد و باید فکر بهتری برای این کارکنید.
2- تجربیات خودتان:
دومین راهی که میتواند به شما کمک کند، این است که تجربیات خودتان را بهصورت مقاله بنویسید و در وبسایت قرار دهید. از گامهای اولی که برای رونق کسبوکار خود برداشتید شروع کنید و بنویسید. انجام این کار، مقالهای کاملاً اختصاصی و اصیل در اختیار شما قرار میدهد و از شما منبعی معتبر برای رشته کاریتان میسازد.
3- ترجمه از منابع خارجی:
سومین روشی که میتواند به شما برای تولید محتوای اصیل کمک کند، ترجمه از سایتها و منابع خارجی است؛ البته در این روش هم شما باید کاملاً محتوا را بازنویسی کنید و آن را به سبک خودتان بنویسید، در غیر این صورت سئوی وبسایت شما میتواند به خطر بیفتد و بازهم یک وبسایت دستدوم و کپی کار بهحساب میآیید.
معایب این روش: این کار زحمت زیادی دارد و وقت زیادی را از شما میگیرد. بهجای این کار، زمان لازم را میتوانید برای توسعه کسبوکار خود و تعیین استراتژیهای بازاریابی بگذارید.
4- برونسپاری:
چهارمین روشی که میتوانید از آن برای تولید محتوای اصیل و اختصاصی استفاده کنید، برونسپاری محتوا به سایتها و افراد است. افرادی هستند که این خدمات را میتوانند ارائه دهند و محتوایی کاملاً اصیل و اختصاصی را برای وبسایت شما تهیه کنند. این کار میتواند مزیتهای زیادی را برای شما داشته باشد که از آنها میتوان به فواید زیر اشاره کرد:
- محدودیت نداشتن در تولید محتوا
- جلوگیری از اتلاف وقت و داشتن زمان بیشتر برای توسعه سایت خودتان
- تولید مطالب کاملاً اختصاصی و اصیل
- و بسیاری مزیتهای دیگر
از عیبهای این روش آن است که اعتماد به فردی خارج از سازمان و شرکت، کار سختی است. ازآنجاکه این افراد، داخل شرکت حضور ندارند، ممکن است بعضی جنبهها از قلم بیفتد و… راهحل پیشنهادی ما این است که تمام آنچه میخواهید را کاملاً مکتوب کنید و با شرح توضیحات، به آن شخص بسپارید. ارتباط خود را با آن شخص از طریق ایمیل و تلفن حفظ کنید و بر روند کار او نظارت داشته باشید.
5- اگر نظر مشتریان درباره محصولات و خدمات سایت خود را بنویسید، همیشه مطلبی برای انتشار خواهید داشت. سعی نکنید همیشه از نظرات و تعاریف مشتریانتان در سایت قرار دهید، گاهی اوقات نظرات منتقدان را هم در سایت قرار دهید. میتوانید خدمات خود را بهتر کنید تا بازخورد بهتری بگیرید.
5 نکته کاربردی
1- از بزرگان کسبوکار خود غفلت نکنید.
آنها را وارد سایت و شبکههای اجتماعی خود کنید تا اجتماعی از افراد تأثیرگذار در کار شما حضورداشته باشند. راهنمایی این افراد را بهکارگیرید.
2- تنوع قالبهای تولید محتوا را رعایت کنید.
مطالب خود را به چند زیر موضوع بشکنید و درباره آنها بنویسید. یادتان باشد از تمام قالبهای تولید محتوا استفاده کنید. اینفوگرافیک کاربردی، مطالب پرمغز، تصاویر باکیفیت و ویدئوی کوتاه به تنوع نوشتههای شما کمک میکند.
3- نوآوری کنید.
بعضی وقتها خوب است از قدرت خلاقیتتان استفاده کنید. داستان کسبوکار شما برای خیلی افراد لذتبخش است. گاهی لازم است با مخاطب خود خودمانی شوید. این داستانها به صمیمت شما و مشتریانتان کمک میکند.
4- از محتوای قدیمی رد نشوید.
علاوه بر محتوای جدید، محتوای قدیمی و آرشیوشده را که ممکن است به یک موضوع بهموقع مرتبط یا متمایل باشند را نیز به اشتراک بگذارید.
5- لیست کتابهایی که مطالعه کردهاید را به اشتراک بگذارید.
کتابهایی که مطالعه کردید و برای ایجاد یک گروه قویتر به شما کمک کردهاند را به اشتراک بگذارید. لیست کتابهای خواندهشده به شما کمک میکنند تا تعهد برند خود را برای پیشرفت مداوم کارتان نمایش دهید.
این مقاله و نکات تکمیلیاش برای این نوشته شد تا به شما کمک کند تا با وبسایتتان، منبعی برای حوزه کاری خود شوید. باسواد شوید و با سوادِ خود، معتبر شوید.
ممنون از اینکه در این نوشتار هم با ما همراه بودید.