مشتری، محور همه کسبوکارهاست. هر مغازه و فروشگاهی، هرچقدر که بزرگ و پر از اجناس باشد، اما اگر مشتری نداشته باشد، درآمدی نخواهد داشت و موفق نخواهد بود. برای مدیران وبسایت و صاحبان کسبوکار اینترنتی نیز مهم است که کارشان طرفداران زیادی داشته باشد.
شما بهعنوان کسی که درآمدش از دنیای مجازی به دست میآید، به دنبال این هستید که جامعه مخاطبین خود را بزرگ و بزرگتر کنید. اگر تبلیغ میکنید، برای این است که صدای خود را به گوش مخاطب برسانید، اگر تلاش میکنید که محصولات و خدمات خود را باکیفیتتر کنید، برای این است که رضایت مشتری را جلب کنید. اگر مطلبی مینویسید، عکسی تولید میکنید، فیلمی ضبط میکنید یا به هر نحوی برای تولید قالبهای محتوا تلاش میکنید، برای این است که به مخاطبین خود سودی برسانید و آگاهی او را افزایش دهید.
از شایستگیهای کلیدی مدیران و کارآفرینان عصر حاضر این است که چگونگی حفظ مشتریان موجود و جذب مشتریان تازهنفس و نیز چگونگی مخاطبسازی را بیاموزند. اگر تاکنون فکر میکردید، شما فروشنده هستید، از این پس این فکر را رها کنید. باید بدانید که شما فروشنده نیستید بلکه این مردم هستند که خریدارند و رضایت مردم اهمیت دارد.
یک داستان و یک نتیجهگیری
آیا شما داستان «مرگ فروشنده»، اثر «آرتور میلر» را خواندهاید؟ شخصیت داستان «مرگ فروشنده» همواره میخواست که محصولی را به مردم بفروشد و ناکامیهایش در این راه، او را کلافه میکرد. از خواندن داستان، میتوان این نتیجه را گرفت که بهتر است مشتری را بهعنوان خریدار فرض کنیم و به دنبال فرصتهایی برای یافتن طیف جدیدی از مشتریان باشیم. بیایید از این پس بهجای اینکه برای محصولمان به دنبال مشتری باشیم، برای مشتری به دنبال محصول مناسب باشیم.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید، زیرا به شما کمک میکند برای خود مشتریان پر و پا قرص دستوپا کنید و یاد بگیرید چگونه مشتریان جدید را بهطرف کسبوکارتان جذب کنید.
مشتریان خود را بشناسید
قبل از آنکه گام اول را بردارید و بتوانیم مشتریان جدیدی بیابید و فروش خود را افزایش دهید، میبایست به شناختی دقیق از مشتریان خود دست یابید. باید با رصد بازار رقابت، کمبودها، شکافها و فرصتها را بیابید تا بتوانید به بازارهای بکر دست یابید.
باید اول کمی در بازار تحقیق کنید. جذب مشتریان تازهنفس درگرو گوش سپردن به نجوای بازار و سر سپردن به نیازهای مشتری است. نباید خود را راهحلی بدانید که به دنبال مشکل است. مسائل پرشماری در محیط کسبوکار وجود دارد که میبایست رفعورجوع شوند. مشتری حاضر است بابت رفع این مشکلات پول بپردازد. اگر شما به صدای مشتری گوش ندهید، رقبایتان به صدای او گوش میدهند و به مقصود کسبوکارشان میرسند.
برای پیدا کردن مشتریان جدید، تبلیغ کنید
مشتری تا از وجود شما مطلع نشود، به سمت شما نخواهد آمد. برای آنکه آوازه خود را به گوش دیگران برسانید، باید تبلیغ کنید. پیغامی را طراحی کنید که مستقیم مشتری شمارا هدف میگیرد و آن را پخشکنید. مقدمات حضور خود را روی وب فراهم کنید. شبکههای اجتماعی، کانالی مناسب برای ارتباط شما و مخاطبانتان است. شبکههای اجتماعی متناسب با کسبوکار خود را بهدقت انتخاب کنید و کار تبلیغ کسبوکار خود را آغاز کنید. از نرمافزارهای موبایلی غافل نشوید و رسانههای جدید، بهخصوص تلگرام را دریابید تا بتوانید در فضای مجازی، مشتریان را به خود علاقهمند کنید.
حمایت بزرگان را کسب کنید
یکی از روشهای قدرتمند جذب مشتری این است که از طرف بزرگان کسبوکار خود معرفی شوید. جامعههایی که عضوشان هستید و دوستانتان، در این راه به کمک شما میآیند و حرفه شمارا به دیگران معرفی میکنند. یادتان باشد از کسانی که موجب آشنایی شما و دیگران میشوند قدردانی کنید.
کیفیت خدمات و محصولات خود را افزایش دهید
وبسایت خود را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهید. افزایش کیفیت، نقشهای سودآور برای شماست. وضعیت ظاهری وبسایت خود را زیباتر کنید. در خدماتدهی به مشتریان خود متبحر، صادق و امانتدار باشید. در برخورد با مشتریان خود، باادب باشید و رفتاری صمیمانه داشته باشید. سعی کنید مطالب و موضوعات وبسایت شما کاربردی و مفید باشد. سایت شما باید گرهای از گرههای مردم باز کند. با این روش، مردم سایت شمارا به یکدیگر معرفی میکنند و مطالب سایتتان را به اشتراک میگذارند. اگر از این پنجره به موضوع نگاه کنیم، متوجه میشویم که چرا محتوا، پادشاه است؛ زیرا برای شما مشتریان جدیدی را وارد سایتتان خواهد کرد.
از مشتریان قدیمی مواظبت کنید تا مشتریان جدید پیدا کنید
بر حفظ مشتریان قدیمی وسواس به خرج دهید. نباید با ورود مشتریان جدید، مشتریان قدیمی را فراموش کنید. اگر از مشتریان خود مواظبت نکنید کس دیگری این کار را میکند. سود حاصل از حفظ یک مشتری دائمی، بیشتر از سود حاصل از جذب یک مصرفکننده جدید است. به اعلام نظر مشتریهای خود گوش بدهید تا بفهمید که چه میخواهند. هرگز فراموش نکنید که این مشتری است که انتخاب میکند و شما باید به شکایتها و پیشنهادهای او گوش فرا دهید. اگر یک مشتری ناراضی در اینترنت داشته باشید ۱۰ مشتری جدید بالقوه را از دست خواهید داد. اجازه بدهید مشتریان شکایت کنند و شما به شکایتهایش گوش دهید و برای رفع مشکلات بهسرعت، اقدام کنید. هرگز، هرگز، هرگز نگذارید مشتریانتان از شما ناراضی باشند.
به هدفی جدید فکر کنید.
بسیاری از کارآفرینان، زمانی که کسبوکارشان را شروع میکنند، میبینند که افرادی که محصولاتی مشابه محصول آنها را عرضه میکنند، چقدر زیاد است و تا چه اندازه رقابت میان افراد تنگاتنگ است. بسیاری از کارآفرینان فکر میکنند بهمحض اینکه راهحل و محصول خود را عرضه کنند همه مخاطبان محصول آنها را دوست خواهند داشت و به دنبال خرید و استفاده از آن خواهند رفت؛ اما این کار برای شروع بازاریابی خوب است.
ابتدای کسبوکارها، کارآفرینان هدفهای بازاریابی خود را بر جامعه هدف افراد مشابه خود معطوف میکنند؛ اما پس از مدتی، برای رشد واقعی و افزایش فروش باید بازار هدف خود را گسترش داد. مثلاً تمرکز فیسبوک در ابتدای کار، بر دوستیابی بود؛ اما کمی بعد امکانات خود را گسترش دادند تا بتوانند از این طریق مخاطبان جدیدی پیدا کنند. با مشاوران صنعت خود و کارشناسان صحبت کنید و گروههای مصرفکنندهای که تاکنون به آنها توجه نمیکردید را مدنظر قرار دهید.
اهداف مفید اجتماعی داشته باشید
درست است که هدف از راهاندازی کسبوکارتان این است که درآمد کسب کنید و شناخته شوید، اما برای نیکنامی، خوب است هدفی عالیتر از کارتان داشته باشید. هدفهای متعالی مانند ارتقای سطح دانش جامعه، خدمترسانی به بیماران، کاهش مصر ف سوخت و آلودگی هوا و دیگر جنبههای اجتماعی و فرهنگی است و به شما کمک میکند تا بتوانید به مشتریان جدید خود خوشآمد گویی کنید. در صفحه تبلیغ محصولات و خدمات خود، میتوانید از ظرفیتهای محصول ارائهشده برای ارتقای سبک زندگی استفاده کنید. با این کار، مشتری، به شما و کسبوکارتان حس خوبی پیدا میکند.
اعتبار آنلاین خود را حفظ کنید
امروزه، بیشتر افراد از اینترنت استفاده میکنند و به همین دلیل است که اینترنت تأثیر زیادی بر کسبوکار شما خواهد داشت. واجب است که اعتبار نام تجاری خود را در بستر مجازی حفظ کنید. از مشتریان راضی خود بخواهید در سایت شما و دیگر سایتهای مربوط به کسبوکار نظرات مثبت خود را ثبت کنند. با پاسخگویی به نظرات مشتریان و رفع مشکلات احتمالی سایتتان، میتوانید هر مشتری بالقوه در فضای مجازی را به یک مشتری دائمی تبدیل کنید.
بهترین حس دنیا را به مشتریان خود هدیه دهید
کاربران در دنیای شلوغ وبسایتها و کسبوکارهای اینترنتی مدام در حال جستجو هستند. آنها در شبکههای اجتماعی و وبسایتهای مختلف، به دنبال بهترین نظرات، بهترین خدمات و بهترین محصولات هستند. مشتریان جدید بر پایه نظرات و تجربیات مشتریان قدیمی تصمیمگیری میکنند؛ بنابراین کاری کنید که مشتری شما در خرید محصولات شما بهترین حس دنیا را تجربه کند. تجربه مشتری را در اولویت قرار دهید. مطمئن باشید بازخورد این کار به شما برمیگردد و به سودتان است.
مثل یک جنگاور، کشورگشایی کنید
در قدیم رسم دلاوران و جنگاوران بر این بود که قلمروی کشورشان را گسترش میدادند. در کسبوکار خود، مانند یک جنگاور رفتار کنید. ابتدا روی یک بخش از بازار و مشتریان آن بخش تمرکز کنید؛ اما پس از مدتی که آن قسمت از بازار را تحت پوشش قرار دادید و مشتریان زیادی به دور خود جمع کردید، قسمت جدیدی را نشانه بگیرید. بهجای انجام بازاریابی با حوزه گسترده و بدون تمرکز روی یک بخش از بازار، تلاشهای خود را روی یک حوزه مخصوص از مشتریان متمرکز کنید و کانالهای ارتباطی آنها را بدانید. پیشنهاد میکنیم برنامههای بازاریابی خود را بهطور دقیق برای یک گروه خاص برنامهریزی کنید؛ زیرا برنامهای که تمام بازار را هدف قرار دهد اثرگذاری بالایی ندارد. باید توجه کنید پس از کسب سهمی قابلتوجه از هر بخشِ بازار، میتوانید به یک حوزه دیگر حرکت کنید. مادامیکه تلاشهای شما در یک بخش نتیجه نداده حرکت به یک بخش دیگر فقط اتلاف منابع را به همراه خواهد داشت.
خیلی خوب است که این مقاله را تا انتهایش خواندید؛ زیرا آموختید که از چه راههایی میتوانید مشتریان جدیدی پیدا کنید. این نوشته به پایان رسید اما من میخواهم با یادآوری این نکته این نوشته را به پایان برسانم و امیدوارم در ارتباط با مشتریان خود این نکات را رعایت کنید.
با مردم مثل خودشان صحبت کنید نه مانند یک بالادست؛ زیرا هیچکس دوست ندارد دیگران با او رئیسمآبانه رفتار کنند.
وقتی شما چیزی برای گفتن دارید، دقیقاً همان را بگویید و مطلب را نپیچانید.
بارها و بارها و بارها و بارها پیام خود را بهوضوح به مشتریانتان بگویید.
بر آنچه مردم میبینند، میشنوند، حس میکنند و درک میکنند، تمرکز کنید.
صبور باشید تا مشتریان و دوستان جدیدتان را پیدا کنید.
ممنون اطلاعات خوبی بود. لطفا اگر اطلاعات کامل تری دارید در سایت
قرار دهید
خواهش می کنم ؛ حتما اطلاعات کامل را قرار می دهیم