[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=’20’ font_color=’custom’ color=’#004707′]
در مطالب قبلی از محتوا و اهمیت آن برای شما صحبت کردیم. مفهوم بازاریابی محتوا را برای شما توضیح داده و برای پیشرفت در بازاریابی محتوا برنامهای عملی پیشنهاد کردیم.
در این مقاله میخواهیم ارتباط بهینه سازی سایت و محتوای آن را برای شما بازگو کنیم.
در دنیای وب، جملهای از بیل گیتس، وجود دارد که اعتبارش، همچون ضرب المثل های معروفشده است. بیل گیتس میگوید که «محتوا، پادشاه است.» و این یعنی در هر سایت، پادشاهی وجود دارد و این پادشاه، محتوا نام دارد؛ بنابراین جمله تا انتهای این مقاله ما به محتوای سایت می گوییم: سلطان محتوا!
در داستانهای قدیمی خواندهایم که اگر در یک سرزمینی پادشاه باکفایت و لایقی وجود داشت، موجبات شکست و پیروزی آن سرزمین را بوجود میآورد و مسبب اصلی پیشرفت و تعالی مردم آن سرزمین میشد، الان هم محتوای یک وب سایت، دقیقاَ میتواند موجب موفقیت و یا شکست یک کسب و کار اینترنتی میشود.
البته در این مقاله بیشتر سعی داریم که ارتباط بهینه سازی سایت و سلطان محتوا را برای شما توضیح دهیم.
برای این منظور اول موتورهای جستجو را برای شما شرح میدهیم؛
موتورهای جستجو، مانند google، bing، msn و… هستند که کار موتورهای جستجو، راهنمایی کاربران اینترنت و رساندن آنها به مقصودشان است. در میان موتورهای جستجو، گوگل از همه محبوبتر است (که بعداً درباره دلایل این محبوبیت بیشتر گفتگو میکنیم) و به همین دلیل این مقاله ما موتور جستجوی گوگل را مد نظر قرار دادهایم.
موتورهای جستجو مثل افسرهای پلیس راهنمایی و رانندگی هستند که ما برای اطلاع از مسیرها و مکانهای مختلف، به آنها مراجعه میکنیم. ما عبارت و خدماتی که خواستار آن هستیم را در موتور جستجو تایپ میکنیم و چند دهم ثانیه بعد، موتور جستجو، لیستی از سایتهای مرتبط با عبارت مورد نظر را به ما نشان میدهد.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو که در دنیای وب به آن سئو می گویند، بحثی مهم است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.
سئو (SEO)، مخفف Search Engine Optimization میباشد و به معنای بهینه سازی یک وب سایت برای نمایش در موتورهای جستجو میباشد. سئو کردن(بهینه سازی)، فعلی است به معنای رعایت تمام قواعد و دستورالعملهایی که موجب افزایش رتبه سایت در گوگل میشود. وقتی می گوییم که سایتی برای گوگل، بهینه سازی شده است، به معنی این است که گوگل، در نتیجه جستجوی افراد؛ آدرس این سایت را در اولویت، به کاربران پیشنهاد میدهد. هزاران سایت در هر زمینهای، وجود دارد و گوگل ما را به بهترین سایت هدایت میکند.
گوگل، معلم سخت گیر!
فکر میکنید گوگل به راحتی سایتی را از بین رقبایش انتخاب میکند؟ خیر، گوگل مانند معلمی سخت گیر چندین امتحان از سایتها میگیرد تا آنها را شایسته حضور در صفحه اول خود ببیند. امتحان گوگل، همان الگوریتمهای آن است که سایتها را با آنها میسنجد. از میان الگوریتمهای گوگل، میتوان به الگوریتم پنگوئن، مرغ مگس خوارو پاندا اشاره کرد که البته معمولاً در حال تغییر هم هستند. تعدادی از الگوریتمهای گوگل، برای جلوگیری از تقلب کردن سایتها هستند و تعدادی از الگوریتمها، به منظور سرعت بخشیدن به روند جستجو و رسیدن به نتیجهٔ نزدیکتر است؛ اما نگران نباشید، چندان هم مهم نیست اگر این الگوریتمها را ندانیم، همیشه و در همه حال «محتوا» پادشاه است!
ما در این مقاله، به توضیح الگوریتمهای گوگل نمیپردازیم و آن را به وقت دیگری موکول میکنیم ولی فعلاً از شما میخواهیم در این مورد تحقیق کنید و نتایج آنرا با ما درمیان بگذارید. ببینیم شما چه نظراتی دارید؟
میدانیم که همیشه سایتهای مختلف برای اینکه در صفحه اول جستجوی گوگل قرار گیرند، به رقابت میپردازند و گوگل، وظیفه دارد تا با الگوریتمها و قوانین خود، سایتهای برتر را مشخص نماید؛
اما چرا قرار گرفتن در صفحه اول جستجوی گوگل مهم است؟
از سؤالات سادهتر شروع میکنیم.
چرا بهینه سازی سایت مهم است؟ چون میخواهیم از نظر موتور جستجو برتر باشیم.
چرا میخواهیم از نظر موتور جستجو برتر باشیم؟ چون ما را در صفحه یک نتیجه جستجو قرار میدهد.
چرا قرار گرفتن در صفحه اول جستجوی گوگل مهم است؟
به جواب این سؤال دقت کنید!
زیرا اغلب کاربران، به سایتهایی مراجعه میکنند که در صفحه یک گوگل قرار
گرفتهاند. سایتهایی که در صفحهٔ اول جستجوی گوگل قرار دارند شانس این را دارند که ۹۲% از کاربران را به خود جلب کنند، در حالی که صفحه دوم، تنها ۱۸% شانس دیده شدن خواهند داشت؛ درصد بسیار ناچیزی هم به سایتهای صفحات دوم به بعد میرسد. به این نتیجه میرسیم که سایتها، حق دارند تا با رقبای خود، بر سر قرارگیری در صفحه یک گوگل به رقابت بپردازند.
«سلطان محتوا» و سئو
محتوای سایت میتواند برگه برنده آن در میان رقیبانش باشد. الگوریتمهای گوگل، یک نکته مشترک دارند و آن هم بررسی محتوای وب سایتها است. این موضوع، برای ما بسیار مفید است؛ زیرا اینجاست که «سلطان محتوا»، پیروزی سایت خود را مشخص میکند.
نکته کاربردی: میتوان از محتوا برای افزایش رتبهٔ سایت در گوگل به راحتی استفاده کنید، اگر محتوای کاربردی و منحصر به فرد تولید کنید. پس سلطان بزرگ را جدی بگیرید!
سایتهایی که به لحاظ داشتن محتوا، غنیتر بوده و اطلاعات جامعتری دارند، در لیست برترین سایتهای گوگل میباشند.
رفاقت میان محتوا و سئو
با تمرکز بر روی محتوای سایت خود، به راحتی میتوانید رتبه سایتتان را افزایش دهید و بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت سایت خود بکشانید. اگر رتبه سایت خود را افزایش دهید، شما یک سایت بهینه سازی شده خواهید داشت که به شدت مورد علاقه گوگل خواهد بود.
تمرکز بیشتر بر محتوای سایت
بیایید بر روی محتوا بیشتر تمرکز کنیم. هر چه سلطان بزرگ، محتوا، جذابتر و مناسبتر و با کفایت تر باشد، سرزمین سایت ما جمعیت بیشتری خواهد داشت. کلمات کلیدی در متن مطالب شما جای میگیرند و بعد مورد جستجو واقع میشوند. همین قضیه باعث میشود موتورهای جستجو، سایت شما را پیدا کنند و مخاطبین را به سمت شما بکشانند!
چه کنیم تا محتوای سایت ما، جذاب و با کیفیت شود؟
حالا که به اهمیت محتوا بر روی بهینه سازی سایت پی بردیم، میخواهیم جذابیتهای بیشتری از سلطان بزرگ را به شما نشان دهیم؛
در واقع میخواهیم بگوییم که برای بهبود محتوا این نکات را همواره باید رعایت کنید:
1- مطلب سایت شما، باید جدید باشد، زیرا هیچ کس از سلطان بزرگ، انتظار محتوای قدیمی و تکراری نخواهد داشت.
2- مطلب سایتتان را خودتان بنویسید و یا به کسی که تخصص تولید محتوا دارد بسپارید.
کپی کردن به هر طریقی، ممنوع است!
3- از ترجمه مقالات خارجی در سایت خود استفاده کنید. مقالات را خودتان ترجمه کنید و در سایت قرار دهید. در آخر ذکر منبع مقاله فراموش نشود.
4- عنوان مطالب را جذاب کنید. عنوان، برگ برنده هر مطلب میتواند باشد. عنوان مطلب خود را منحصر به فرد انتخاب کنید، طوری که مورد علاقه ِ کاربران موتورهای جستجو باشد. در بهترین عنوان، باید کلمهٔ کلیدی به کار رفته باشد.
5- خوب و جذاب بنویسید! به هیچ عنوان نباید مطلب شما، ایرادات نوشتاری و گرامری داشته باشد. بعد از نوشتن متن، چندین بار آن را بخوانید و ویرایشش کنید.
6- از تصاویر در نوشتههای خود استفاده کنید. البته تناسب عکس با متن فراموش نشود! عکسهای انتخابی، باید باکیفیت و مرتبط با موضوع باشد.
7- با قرار دادن فیلم، صوت، انیمیشن ودیگر ابزارهای چند رسانهای، احتمال بیشتری وجود دارد که محتوای شما خوانده شده و به آن توجه شود، همیشه محتواهای تصویری جزء بهترینِ انواع محتوا بودهاند که مخاطب را درگیر آن موضوع میکنند.
8- مطلب خود را کامل و جامع بنویسید، اما پرگویی نکنید! متن صفحات باید حداقل بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه باشد و هرچقد هم متن بیشتر باشد بهتر است، اینکار باعث میشود خواندن متن بیشتر طول بکشد و فرد مدت بیشتری در وب سایت شما باقی بماند. البته پر واضح است که مطلب شما باید جذاب باشد که این اتفاق بیفتد!
9- از تگ h1 استفاده کنید. از تگ h1 درعنوان مطلب خود استفاده نمایید؛ زیرا این تگ، پراهمیتترین موضوع را مشخص میکند. ما بر استفاده درست و به جا از تگها، تاکید میکنیم. چرا که این موضوع برای موتورهای جستجوگر هم به اندازه ما مهم هست.
10- استفاده از تگ h2 را نیز فراموش نکنید. هر کلمهای که به نظر شما مهم است را میتوانید با تگ h2، مشخص نمایید. کلمات کلیدی معمولاً با تگ h2 مشخص میشوند. هیچ محدودیتی در استفاده از این تگ وجود نداشته و میتوان بارها از آن استفاده نمود.
11- در پاراگراف اول متن، کلمه کلیدی را قرار دهید. این کار باعث میشود که مخاطب، به خواندن متن موردنظرش ترغیب شده و سئوی سایت افزایش پیدا کند. پاراگراف اول، جایست که مخاطب شما تصمیم میگرد خواند متن را ادامه دهد یا ان را رها کند.
12- خود را مقید کنید که مقالات بیشتری در سایت خود قرار دهید. در برنامه هفتگی خود، چند ساعت را برای افزایش مقالات سایتتان، زمان بگذارید. هر هفته، مقالات جدیدتری در سایت شما باید قرار بگیرند.
13- در سایت خود، موضوعی را انتخاب کرده و شروع به آموزش آن کنید؛ بهتر است مطلب خود را به گونهای بنویسید که موضوع را به تدریج به شما آموزش دهد، درست مانند همین مطلب که در حال خواندنش هستید!
پیشنهاد: متنها را مانند دستورالعمل بنویسید تا فرد مجبور باشد تا آخر آن را بخواند.
14- حداقل ۲ تا ۳ لینک داخلی از کلمات یک متن به صفحات دیگر وب سایت خود داشته باشید. کلماتی که انتخاب میکنید باید کلمه کلیدی مطلب مقصد باشد. اگر گفتید این کار چه سودی دارد؟…
اگر درست گفته باشید، پاسخ این است که این کار باعث بالا رفتن رتبه صفحات سایت شما خواهد شد.
15- از کلیدهای اشتراک گذاری رسانههای اجتماعی، حتماً در وبسایت خود استفاده کنید. المانهای شبکههای اجتماعی را در سایت خود قرار دهید تا بتوان مطلب شما را به اطلاع هزاران نفر دیگر رساند. این شعاری است که برای سئو مهم میباشد: «تک خوری نه اشتراک گذاری بله!»
16- خیلی از افراد ممکن است همان وقت، زمان کافی برای خواندن مطلب شما در سایت را نداشته باشند، پس بهتر است برای این دسته از افراد، متن خود را به فرمت pdf درآورید و دانلود مطلب از سایت را امکان پذیر کنید تا افراد بتوانند در اوقات فراغت خود هم به مطالعه مطلب شما بپردازند.
17- کلمه کلیدی را در پاراگراف آخر متن قرار دهید. هنگامی که متن جذاب شما در حال اتمام است، لازم است کلمه کلیدی را در پاراگراف آخر مطلب همان سایت قرار دهید.
18- برای هر متن خود حتماً کلمات کلیدی مرتبط تعریف کنید، کلمات کلیدی به مثابهٔ راهنمای موتور جستجوگر برای مرور و معرفی مطلب شما عمل میکند. اگر کلمات کلیدی درست انتخاب نشوند و یا نادیده گرفته شوند، سلطان بزرگ به همگان درست معرفی نشده یا آنطور شایسته آن است معرفی نمیشود و این ظلم بزرگی است به ایشان!
19- حتماً توضیحات خلاصهای برای هر محتوایی که تولید میکنید بنویسید، این توضیحات در نتایج جستجو به کاربر نمایش داده میشود و در این مرحله تصمیم میگیرد وارد لینک معرفیشده بشود یا خیر؟
این نکات مانند تکلیف هرروز شماست. برای پیادهسازی این نکات چه برنامهای دارید؟ این برنامه را روی کاغذ بنویسی
د و از امروز، آن را اجرا کنید.
و نکاتی برای جذاب کردن محتوا به روش فست فود!
به روش فست فودی، ۵ نکته را بیان میکنیم که به کمک آنها میتوانید متن مطالب خود را جذابتر کنید:
- بهتر است برای هر پاراگراف از متن خود، یک عنوان بگذارید.
- از تصویر و فیلم برای کمک به انتقال مفاهیم استفاده کنید.
- فاصله بین پاراگرافها را رعایت کنید تا مطالب، مرتب و خوانا شوند.
- مطالعه و تخصص خود را بالاتر ببرید تا بتوانید مطالب بیشتری آموزش دهید.
- برای اشتراکگذاری مطالب در رسانههای اجتماعی، همیشه زمان بگذارید.
با رعایت این نکات، محتوای سایت خود را جذابتر میکنید. اگر سلطان بزرگ، محتوا، جذاب، فریبنده، باکیفیت و مناسب باشد، موتورهای جستجو بهزودی عاشق شاه سرزمین سایت شما خواهند شد و پسازآن، خواهید دید که موتورهای جستجو سایت شمارا به دیگران پیشنهاد میدهند. درنتیجه سایت شما، بهعنوان سایتی که ارزش بازدید دارد، مطالب آن کاربردی و مفید است و راهنمای مخاطبین هست، شناخته خواهد شد.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که سایت خود را دوباره ارزیابی کنید. اگر به دنبال افزایش رتبه سایت خود هستید لازم است روزانه برای این بهبود محتوا و سئوی سایت(بهینه سازی) خود وقت بگذارید. مواردی که در این مقاله آورده شده است را روی سایت خود انجام دهید و همواره یادتان باشد که سلطان محتوا را جدی بگیرید و به آن توجه دائمی داشته باشید. کمی حساس است!
[/av_textblock]
[/av_one_full]